Straipsnių paieška

Rubrika: Pranešimai spaudai

Šiais ekonominio augimo laikais dažnai girdime frazę „kaip sunku rasti gerą darbuotoją“. Kompanijos įdeda daug pastangų, laiko ir piniginių išteklių, kad surasti tinkamą darbuotoją.Auksinė taisyklė sako, kad pigiau yra išlaikyti esamą darbuotoją, negu ieškoti naujo. Įmonės dažnai neišnaudoja visų galimybių, kad esamas darbuotojas gerai jaustųsi senoje darbovietėje.Turime keletą patarimų, kuriais vadovaujantis, galite sumažinti darbuotojų kaitą: 1.) Pravedant darbo pokalbį su kandidatu, svarbu...
Didelę gyvenimo dalį praleidžiame darbe, tad svarbu, kad jis teiktų pasitenkinimą ir užtikrintų finansinį stabilumą. Deja, ne visada norimą darbą pavyksta rasti savo mieste. Ar tokiu atveju verta jo ieškoti kitame? Apie ką reikia pagalvoti, norint tai padaryti? Tik nedaugelis drįsta dėl geresnio darbo keisti miestą 2018 metų sausio pabaigoje, darbo biržoje buvo užregistruota158 500 bedarbių. Daugiau nei 15 procentų jų buvo 16-29 metų amžiaus. Didesnis nedarbo lygis vyravo kaimo vietovėse....
Artėjant baigiamiesiems egzaminams, vienas aktualiausių klausimų, kylantis jauniems žmonėms – kur stoti? Tai mažiau aktualu tiems, kurie nuo jaunų dienų žino, kuriuo keliu jie nori eiti ir kokios profesijos atstovais būti, tačiau, ko gero, didesnė jaunuolių dalis nežino, kokią specialybę pasirinkti. Tad kurie įsitikinimai mus labiausiai klaidina, kaip galime patys pamatyti dominančios srities virtuvę, kokios charakterio savybės yra labiausiai darbdavių vertinamos ir svarbiausia –...
Pastarąjį dešimtmetį Lietuvoje didėja emigracijos mastai, daugėja pagyvenusio amžiaus žmonių, šalį palieka ir darbą svetur pasirenka gabus jaunimas. Šie reiškiniai lemia pokyčius ir šalies darbo rinkoje. Jei anksčiau buvo ieškoma jaunų specialistų – dabar darbdaviai atsigręžia į penkiasdešimties ir vyresnio amžiaus darbuotojus.
Kai kurių darbuotojų CV mirga nuo darbų įvairovės, tuo tarpu kiti gali pasigirti dirbę vos keliose bendrovėse. Dauguma lietuvių save laiko sėsliais, lojaliais ir vertinančiais stabilumą darbuotojais, tačiau pasitaikius galimybei esamą darbą pakeistų nesudvejoję.
Karjeros portalų grupės Cvzona.lt vadovo Žilvino Padegimo teigimu, dažniausiai pasitaikančios gyvenimo aprašymo (CV) pildymo klaidos – akis badančios gramatinės klaidos, pamiršta kontaktinė informacija, netikslus prieš tai buvusių darbų aprašymas.
Karjeros portalų grupės CVzona.lt direktoriaus Žilvino Padegimo teigimu, vos prieš dešimt metų darbdaviai geidė jaunų, energingų, išvaizdžių darbuotojų, o vyresnio amžiaus žmonės buvo kone nustumti į darbo rinkos paraštes. Tuo tarpu dabar situacija yra apsivertusi aukštyn kojomis – dėl kompetencijų ir per laiką išsiugdytų asmeninių savybių darbo rinkoje labiau yra vertinami vyresnio amžiaus žmonės.
Karjeros portalų grupės Cvzona.lt direktoriaus Žilvino Padegimo teigimu, šiuo metu aukso vertę darbo rinkoje turi tie darbuotojai, kurie labai gerai moka dvi kalbas – anglų bei rusų.
Karjeros portalų grupės cvzona.lt direktoriaus Žilvino Padegimo teigimu, šiemet sezoninį darbą dirbantys darbuotojai gali džiaugtis didesnėmis algomis negu pernai. Anot jo, tam turėjo įtakos naujos valiutos – euro – atsiradimas Lietuvoje.
Nemaža dalis tėvų savo vaikams padaro meškos paslaugą, norėdami padėti jiems pasirinkti profesiją ir suplanuoti tolesnę profesinę karjerą, nes nukreipia juos netinkama linkme. Vėliau šis pasirinkimas ne tik daro įtaką jų gyvenimo kokybei, bet ir didele dalimi lemia darbo rezultatus. Teisingas pirminis profesijos pasirinkimas iš anksto programuoja sėkmę ieškant darbo ar kylant karjeros laiptais, atkreipia dėmesį didžiųjų miestų karjeros portalų grupė Cvzona.lt.
Vienas iš labiausiai paplitusių mitų ieškant darbo – įsidarbinti galima tik su pažįstamų ar draugų pagalba. Personalo specialistai pastebi, kad situacija darbo rinkoje keičiasi – net 83 proc. darbdavių rinkdamiesi darbuotoją pirmiausia vertina jo sugebėjimus atlikti darbą ir neteikia pirmenybės pažintims. Dirbti pas pažįstamus nenorėtų ir dauguma ieškančiųjų darbo, rodo didžiųjų miestų karjeros portalų grupės Cvzona.lt atlikta darbdavių ir darbuotojų apklausa.
Situacija didžiųjų šalies miestų darbo rinkose skiriasi – Klaipėdoje ir jos apylinkėse ieškantieji darbo turi didesnį pasirinkimą nei kitų didmiesčių gyventojai.
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...