Straipsnių paieška
2014-03-12

Darbo paieška skelbimų džiunglėse

Kiekvienas iš mūsų ieškodamas darbo,  pirmiausiai pradeda nuo darbo skelbimų. Paiešką reiktų pradėti nuo darbo ir karjeros portalų. Visų paieškos svetainių tikriausiai neįmanoma patikrinti, tad teks rinktis kelias jums labiausiai priimtinas.

Siūlome pasirinkti kelis portalus, kurie siūlo darbą visoje Lietuvoje ir vieną savo miesto karjeros portalą pvz.: www.cvvilnius.lt . Darbo skelbimai spaudoje – jau praeitis. Neverta tam gaišti savo brangaus laiko.

Apsilankius darbo skelbimų portaluose, pravartu užsisakyti naujienlaiškius, kad gautumėte karščiausią informaciją apie jus dominančias darbo vietas.

Daug stiprių įmonių bendradarbiauja su personalo atrankų kompanijomis. Įmonės patiki darbuotojo suradimą savo srities specialistams. Tokiu būdu įmonė taupo savo brangų laiką ir kiekvienas atlieka darbą, kurį sugeba geriausiai. Kartais žmonės nepasitiki atrankų kompanijomis (nes tipo atrenka ne tuos, kuriuos turėtų atrinkti). Iš tikrųjų atrankų kompanijos dirba pagal užsakovų suformuluotus kriterijus ir tikrai būna gerai „atmušę akį“. Tad rekomenduojame drąsiai siųsti savo CV pagal jums patinkančius darbo skelbimus.

Labai svarbu atidžiai perskaityti visą darbo skelbimo tekstą, kadangi kiekvienoje įmonėje tos pačios pareigos gali reikšti visiškai skirtingus dalykus.

Pavyzdžiui, apsilankius darbo paieškos portaluose, galite rasti daug darbo skelbimų vadybininkams. Jų poreikis yra didžiulis, tačiau vadybininkas vadybininkui nelygus. Daugelyje įmonių tai svarbios pareigos reiklaujančios iš dirbančiojo aukštos kompetencijos. Vadybininkai gali būti įvairūs: pardavimų, pirkimo, regiono, produkto ir t.t. Tad kiekvieną kartą reikia nagrinėti, ar tikrai tai jūsų norimas darbas yra aprašomas darbo skelbime.
Dažnai po vadybininko darbo skelbimu slepiasi pardavimo agento darbo vieta. 99% ieškančių darbo šios vietos vengia (niekas nenori su pilnais krepšiais prekių vaikščioti po butus). Todėl darbdaviai stengiasi vengti prekybos agentų pareigų viešumoje ir bando „prastumti“ vadybininko pareigas. Žmonės kandidatuoja, ir vėliau nusivilia.

Liūdna yra tai, kad  rimtos kompanijos į savo paskelbtas darbo vietas nesulaukia kandidatų, nes žmonės nežino, kuris skelbimas tikras, o kuris ne.
Vis dėl to dauguma darbo vietų yra rimtos, garbingos ir tinkamos, tik mes patys turime atidžiai skaityti darbo skelbimus, atkreipdami dėmesį į darbo pobūdį. Jeigu randate jums patinkantį darbo skelbimą, būtinai kandidatuokite.

Sėkmė jūsų tikrai neaplenks!!!

Jūsų vardas:
Eglė
Šaunu. Informatyvus straipsnis:) Daug konkrečiau.
Should you have any queries please feel free to contact us
We would appreciate if you let us know of any errors or missing functions found
on the website
I‘m making an inquiry about:
Your name:
E-mail address:
Telephone number (optional):
Questions, requests:
Please wait...