Straipsnių paieška
2014-01-27

10 patarimų kaip rasti gerą praktiką

  1. Svarbiausia, prieš pradedant ieškotis praktikos, apmąstyti, ką norėtumėte išmokti ir pasiekti praktikos metu. Aiškiai išsikelti tikslai jums padės tiek ieškantis praktikos, tiek ją atlikinėjant.
  2. Ieškantis  praktikos vietos,naudokitės visais paieškos kanalais – kas žino kur slepiasi jums tinkamas pasiūlymas.  Kantriai peržiūrinėkite darbo ir karjeros skelbimų portalus, taip pat specializuotus praktikos skelbimų portalus. Pasidomėkite, galbūt jūsų aukštosios mokyklos karjeros centro specialistai gali pasiūlyti praktikos vietą ar bent padėti ją rasti. Jei turite savo svajonių įmonę – peržiūrėkite jų internetinį puslapį, dažnai ten galima rasti informacijos apie tai, ar ieškomas praktikantas. Dalyvaukite renginiuose, skirtuose praktikos paieškoms, karjeros ugdymui.
  3. Praktikos vietos ieškokitės iš anksčiau (ne likus savaitei iki būtinos datos ją pradėti). Įmonių direktoriai/personalo vadovai yra labai užimti žmonės. Peržiūrėti jūsų duomenis, sukontaktuoti ir susitvarkyti dokumentus tikrai užima daug laiko.
  4. Kontaktuojant su vadovais, venkite ilgų laiškų, šabloniškų frazių. Per daug neišsiplečiant, įdomiai pristatykite save, parašykite svarbiausias praktikos dalis (kokių reikia sutarčių, kokiu metu praktika turi vykti, kiek valandų yra privaloma per savaitę ir t.t.). Jei siunčiate laišką, būtinai prisekite savo CV su kontaktiniu telefono numeriu.
  5. Jei radote kelias praktikos vietas, kurios jus domina ir norite į jas visas kandidatuoti, jokiu būdu nesiųskite vieno bendro laiško. Visų pirma, tai atrodo neprofesionaliai. Antra, įmonė mato, kad laiškas buvo siųstas keliems gavėjams iš karto. Pamačius tokį laišką susidaro įspūdis, kad studentui nelabai svarbu, kur atlikti praktiką ir jam visos įmonės vienodos.
  6. Jei išsiuntus laišką, jus pakvietė į pokalbį – sveikiname. Tačiau tai, kad jus pakvietė, dar  nereiškia, kad jūs gausite šią vietą. Prieš einant į pokalbį, atidžiai pasiskaitykite, kuo įmonė užsiima, apie pačią verslo sritį.  Pagalvokite, kuo jūs būtumėt naudingi įmonei, ką galite atnešti naujo, raskite argumentų tai pagrįsti. Atėję į pokalbį jūs turėsite save „parduoti“ įmonei, įtikinti, kad jūs ir tik jūs turite užimti šią praktikos vietą.
  7. Pokalbio metu būkite sąžiningi tiek su darbdaviu, tiek su pačiu savimi. Žinoma, jūs norite praktikos vietos, tačiau nemeluokite apie savo gebėjimus, nežadėkite to, ko žinote, kad nepadarysite. Būkite savimi – jei jūsų nepriims, vadinasi, taip turėjo būti
  8. Pokalbio metu  įsitikinkite, kad gerai supratote įmonės lūkesčius, būsimo darbo pobūdį. Taip pat nebijokite pasakyti, ko norite ir tikitės jūs. Labai svarbu, kad jūsų ir darbdavio lūkesčiai sutaptų. Jei to nebus, yra didelė tikimybė, kad liksite nusivylę praktika.
  9. Svarbu įsisamoninti, kad tik atėjęs į įmonę negausite svarbių ir atsakingų darbų. Būkite nusiteikęs, kad iš pradžių gali tekti dirbti techninį ir neįdomų darbą. Jei darbdavys matys, kad esate atsakingas ir kruopštus, su laiku keisis jūsų atliekamos užduotys.
  10. Jei jums kilo mintis susirasti fiktyvią praktiką – meskite ją iš galvos kuo greičiau. Jei rasite gerą ir jūsų lūkesčius atitinkančią praktiką, gali būti, kad gausite gerą rekomendaciją ar jus įdarbins.

Sėkmės!!!

Jūsų vardas:
Komentarų dar nėra. Būkite pirmas!
Should you have any queries please feel free to contact us
We would appreciate if you let us know of any errors or missing functions found
on the website
I‘m making an inquiry about:
Your name:
E-mail address:
Telephone number (optional):
Questions, requests:
Please wait...