Straipsnių paieška
2013-04-16

Kaip apsirengti, einant į darbo pokalbį

Jūsų CV gali būti nepriekaištingas, darbo patirtis irgi nemaža, bet dažniausiai po pokalbio išgirstate atsakymą „mes jums paskambinsime“. Viena iš kaltininkių gali būti netinkama apranga. Per darbo pokalbį labai galioja posakis – sutinka pagal rūbą, išlydi pagal būdą. Pirmas personalo specialisto žvilgsnis visuomet krypsta į aprangą ir tik tuomet gilinamasi į kandidato patirtį ir įgūdžius. Daugeliu atvejų netinkama apranga gali sutrukdyti gauti savo svajonių darbą, nes pirminė nuomonė yra labai svarbi.

Jeigu kandidatuojate į nekvalifikuotą darbą, svarbus kriterijus šiuo atžvilgiu yra tvarkinga apranga. Jums visai nebūtina eiti pirkti dalykinės aprangos, tinka ir paprastos kelnės ir megztinis. Tačiau reikėtų vengti iššaukiančių detalių ir labai ryškių spalvų. Taip pat tarkite griežtą ne berankovėms palaidinėms, gilioms iškirptėms, trumpiems sijonams, ryškiems karoliams ir auskarams. Tačiau persistengti irgi neverta. Į pardavėjos pokalbį eiti su kostiumėliu tikrai nebūtina.

Specialistams šiuo atžvilgiu reiktų rengtis tik dalykiškai. Laisvalaikio rūbai yra nepageidaujami. Paprastas kostiumėlis arba dalykinė suknelė moterims ir marškiniai vyrams yra būtini. Geriausiai, jeigu jie būtų neutralių arba tamsių spalvų. Pasirūpinkite ir detalėmis: įsigykite geros kokybės odinę rankinę arba portfelį. Taip pat atkreipkite dėmesį į batus – jie turi blizgėti, nes dauguma darbdavių atkreipia dėmesį būtent į šią aprangos detalę. Siūlome vengti aukštakulnių vadinamų „špilkomis“, priauginamų nagų ir stipriai išsišokančių aprangos detalių. Jeigu kandidatuojate į vadovo pareigas, tuomet didelį dėmesį kreipkite į solidumą. Aukštos kokybės kostiumas, žinomos firmos rankinė ir laikrodis yra Jūsų atributai. Turite atrodyti ypač patikimas, todėl venkite bet kokių išsišokimų, kurie yra leistini tiek nekvalifikuotiems darbininkams, tiek specialistams. Jei specialistas į darbo pokalbį gali ateiti su nesuderintais prie kostiumo spalvos batais, tai vadovas ne. Šiuo atveju reikia laikytis aukščiausių standartų. Vadovas dažniausiai turi atspindėti visą įmonę, todėl darbdavys tikrai stipriai atkreips dėmesį į Jūsų aprangą.

Tikimės, kad sudarėme jums aiškesnį įspūdį, kaip atrodyti per darbo pokalbius.
Sėkmės ieškant darbo!

Jūsų vardas:
Egidijus
Dėl specialisto ir vadovo aprangos tiesos yra, tačiau prieš tai patarčiau pasidomėti pačios kompanijos vidaus kultūra. Šiuo metu dauguma kompanijų, kasdieniam darbui atsisako kostiumų. Kostiumus rengiasi tik eidami į dalykinius susitikimus. Kasdieniam darbui renkasi laisvą stilių. Į tokią kompaniją atėjus apsirengus per daug oficiliai būsi nesuprastas ir apie tave susidarys pasipūtusio žmogaus įspūdį. Apranga tik dalis atrankos epatapo.
Didesnės kompanijos atrankose vykdo keliatą etapų todėl pirmam pokalbiui užtenka rengtis kaip paminėta specialistui, o antro pokalbio metu turėtum eiti, norint užimti vadovo pareigas, su kostiumu,o kiti dabužiai turi buti priderinti prie kostiumo, bet nereikia persistegti su prabanga. Prabanga reikalinga tik aukšciausio lygio vadovams.
При возникновении вопросов пишите нам.
Мы будем очень благодарны, если вы сообщите нам о любых замеченных на сайте
ошибках или недостающих функциях.
Обращаюсь по поводу:
Ваше имя:
Адрес электронной почты:
Телефон(не обязательно):
Вопросы, пожелания:
Пожалуйста, ждите...