Straipsnių paieška
2013-02-22

Kokia informacija CV nereikalinga?

Daugelis žmonių stengiasi sutalpinti kuo daugiau informacijos į CV. Tačiau tokia nuomonė nėra teisinga. Darbdaviui svarbiausia informacija susijusi su darbu. Kartais trumpesnis CV yra net geresnis, nes tuomet galima susikoncentruoti į svarbesnę informaciją, tokią kaip darbo patirtis, išsilavinimas ir kita. Trumpai aptarsime, kokia informacija CV nereikalinga.

  • Šeimyninė padėtis. Anksčiau ši grafa būdavo beveik visuose CV, tačiau šiuo metu jos yra atsisakoma. Jeigu darbdaviui rūpės Jūsų šeimos statusas, galima lengvai to paklausti per darbo pokalbį.
  • Informacija apie vaikus ir kitus šeimos narius. Ši informacija tegul lieka Jūsų asmeninio gyvenimo dalimi. Darbdaviui nėra svarbu Jūsų vaikų skaičius, amžius ir vardai. 
  • Detali mokymosi informacija. Ją verta rašyti tik tuomet, jei neseniai baigėte mokslus ir ieškote savo pirmo darbo. Bet ir tuomet verta rašyti tik kursinių/bakalaurinių darbų pavadinimus ir paskutinių mokslo metų pažymių vidurkį. Tačiau jeigu turite darbo patirties, rašykite tik mokslo metus, įstaigos pavadinimą ir specialybę.
  • Informacija apie kursus nesusijusius su darbu. Jeigu ieškote siuvėjos darbo, bet baigėte buhalterinius kursus, jų nerašykite. Kitaip darbdaviui gali susidaryti įspūdis, kad keisite darbą ir šioje pozicijoje ilgai nedirbsite.
  • Asmeninės savybės. Šios grafos dauguma darbdavių neskaito. Nors asmeninių savybių įrašymas žalos CV nepadarys, bet naudos irgi nepridės.
  • Laisvalaikio pomėgiai nesusiję su darbu. Kaip ir asmeninės savybės, laisvalaikio pomėgiai dažniausiai nėra būtini, o kartais gali netgi ir sutrukdyti gauti darbą. Ką Jūs pamanytumėte apie žmogų, kurio laisvalaikio pomėgis yra dalyvavimas grožio konkursuose?
  • Motyvacinis laiškas. Pasitaiko kandidatų, kurie CV pabaigoje parašo motyvacinį laišką. Darbdavys tokiu atveju, dažniausiai jo net neskaito. Motyvacinio laiško vieta laiške arba atskirame dokumente.
  • Žalingi įpročiai. Į CV neverta rašyti panašaus pobūdžio sakinio: „visiškai nevartoju alkoholio“. Tuomet darbdaviui gali kilti klausimas ar Jūs nesate buvęs alkoholikas arba visiškai kategoriškas abstinentas
  • Angliškas CV greta lietuviško. CV skirtingomis kalbomis reikia rašyti skirtinguose dokumentuose. Į vieną dokumentą surašyti du CV parodo, kad dirbate atmestinai ir nesistengiate dėl darbo.

Aprašėme tik pagrindines klaidas, kurias daro žmonės, rašydami savo CV. Be abejo, kiekvienas atvejis individualus ir nereikėtų šiais patarimais aklai vadovautis. Tačiau bendrų taisyklių žinojimas padės lengviau atskirti svarbią ir nesvarbią CV informaciją.

Jūsų vardas:
Komentarų dar nėra. Būkite pirmas!
Should you have any queries please feel free to contact us
We would appreciate if you let us know of any errors or missing functions found
on the website
I‘m making an inquiry about:
Your name:
E-mail address:
Telephone number (optional):
Questions, requests:
Please wait...