Valstybės Tarnybos Departamentas

Valstybinė augalininkystės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos

Teisės ir personalo skyriaus vyriausiasis specialistas (pareiginės algos koeficientas 7,1) (karjeros valstybės tarnautojas)

Skelbimas galioja iki:2019-06-17
Įmonės veiklos sritis:Valstybinės institucijos
Aprašymas:PATVIRTINTA
Valstybinės augalininkystės tarnybos
prie Žemės ūkio ministerijos direktoriaus
2018 m. gruodžio 4 d. įsakymu Nr. 26T-57
(Valstybinės augalininkystės tarnybos
prie Žemės ūkio ministerijos direktoriaus
2018 m. gruodžio 14 d. įsakymo Nr. 26T-62
redakcija)


TEISĖS IR PERSONALO SKYRIAUS
VYRIAUSIOJO SPECIALISTO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

I SKYRIUS
PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA

1. Teisės ir personalo skyriaus vyriausiasis specialistas yra karjeros valstybės tarnautojas. Pareigybės Nr. 14-2.
II SKYRIUS
 PASKIRTIS

2. Teisės ir personalo skyriaus vyriausiojo specialisto pareigybė reikalinga padėti Valstybinės augalininkystės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos (toliau – Tarnyba) direktoriui spręsti Tarnybos personalo tarnybinės ar drausminės atsakomybės klausimus, atskleisti ir šalinti korupcijos priežastis ir sąlygas vykdyti jų prevenciją, teisės aktų projektams ir kitiems su teisės klausimais susijusiems dokumentams rengti, teisinei ekspertizei atlikti, konsultuoti priskirtos srities klausimais, vertinti teisės aktų projektus, atstovauti Tarnybos interesams teismuose ir kitose institucijose, įstaigose bei organizacijose.

III SKYRIUS
 VEIKLOS SRITYS

3. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas vykdo funkcijas šiose bendrosiose veiklos srityse: tarnybinių nusižengimų (darbo pareigų pažeidimų), korupcijos prevencijos ir kontrolės ir teisės srityje.

IV SKYRIUS
 SPECIALIEJI REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM VALSTYBĖS TARNAUTOJUI

4. Valstybės tarnautojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialius reikalavimus:
4.1. Turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą socialinių mokslų studijų srities, teisės krypties išsilavinimą – teisės bakalauro ir teisės magistro kvalifikacinį laipsnį.
4.2. Išmanyti pagrindinius Lietuvos Respublikos įstatymus ir kitus teisės aktus, reglamentuojančius valstybės tarnybą, viešąjį administravimą, darbo santykius, personalo politiką, teisės aktų projektų rengimą, viešųjų pirkimų tvarką.
4.3. Mokėti kaupti, sisteminti, apdoroti informaciją, pateikti išvadas.
4.4. Išmanyti Lietuvos valdžios ir valdymo institucijų bei įstaigų sistemą, veiklos principus, suvokti esmines jų funkcijas.
4.5. Sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, išmanyti dokumentų tvarkymo ir apskaitos taisykles.
4.6. Mokėti dirbti Microsoft Office programiniu paketu.

V SKYRIUS
 ŠIAS PAREIGAS EINANČIO VALSTYBĖS TARNAUTOJO FUNKCIJOS

5. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas vykdo šias funkcijas:
5.1. Organizuoja, dalyvauja atliekant ir atlieka tarnybinių nusižengimų, darbo pareigų pažeidimų ir kitus panašaus pobūdžio tyrimus.
5.2. Padeda Tarnybos direktoriui užtikrinti personalo elgesio ir profesinės etikos normų laikymąsi.
5.3. Padeda Tarnybos direktoriui kontroliuoti, kaip asmenys, dirbantys valstybės tarnyboje, vykdo Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.
5.4. Padeda Tarnybos direktoriui įgyvendinti valstybės politiką korupcijos prevencijos srityje.
5.5. Inicijuoja ir užtikrina korupcijos prevencijos srities projektų įgyvendinimą, organizuoja, dalyvauja rengiant ir rengia korupcijos prevencijos mokymus.
5.6. Organizuoja, dalyvauja rengiant Tarnybos kovos su korupcijos programas, jų įgyvendinimo priemonių planus ir koordinuoja jų įgyvendinimą.
5.7. Organizuoja ir dalyvauja atliekant korupcijos pasireiškimo tikimybės nustatymą Tarnyboje.
5.8. Vykdo ir (ar) dalyvauja vykdant korupcijos prevenciją nustatančiuose teisės aktuose numatytus reikalavimus ir korupcijos prevencijos priemones.
5.9. Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatyme numatytais atvejais atlieka Tarnybos vidaus teisės aktų ir (ar) projektų antikorupcinį vertinimą.
5.10. Apdoroja su teisės klausimais susijusią informaciją arba, esant poreikiui, koordinuoja su teisės klausimais susijusios informacijos apdorojimą.
5.11. Rengia teisės aktų projektus ir kitus su teisės klausimais susijusius dokumentus arba, esant poreikiui, koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų su teisės klausimais susijusių dokumentų rengimą.
5.12. Rengia ir teikia su sudėtingais teisės klausimais susijusią informaciją arba, esant poreikiui, koordinuoja su sudėtingais teisės klausimais susijusios informacijos rengimą ir teikimą.
5.13. Nagrinėja skundus ir kitus dokumentus sudėtingais klausimais dėl teisinių veiklų vykdymo arba, esant poreikiui, koordinuoja skundų ir kitų dokumentų sudėtingais klausimais dėl teisinių veiklų vykdymo nagrinėjimą, rengia atsakymus arba esant poreikiui, koordinuoja atsakymų rengimą.
5.14. Konsultuoja priskirtų sričių klausimais.
5.15. Atstovauja Tarnybos interesams teismuose ir kitose institucijose, įstaigose bei organizacijose arba, esant poreikiui, koordinuoja atstovavimą Tarnybos interesams teismuose ir kitose institucijose, įstaigose bei organizacijose ir rengia susijusius dokumentus arba, esant poreikiui, koordinuoja susijusių dokumentų rengimą.
5.16. Vertina teisės aktų projektus ir kitus su teisės klausimais susijusius dokumentus arba, esant poreikiui, koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų su teisės klausimais susijusių dokumentų vertinimą bei rengia teisines išvadas arba, esant poreikiui, koordinuoja teisinių išvadų rengimą.
5.17. Vykdo teisės aktų ir kitų su teisės klausimais susijusių dokumentų nuostatų įgyvendinimo stebėseną, analizę ir vertinimą arba, esant poreikiui, koordinuoja teisės aktų ir kitų su teisės klausimais susijusių dokumentų nuostatų įgyvendinimo stebėseną, analizę ir vertinimą.
5.18. Vykdo teisinę ekspertizę arba, esant poreikiui, koordinuoja teisinės ekspertizės vykdymą.
5.19. Esant poreikiui, vykdo kitas vienkartinio pobūdžio Teisės ir personalo skyriaus kompetencijai priskirtas funkcijas.

VI SKYRIUS
 ŠIAS PAREIGAS EINANČIO VALSTYBĖS TARNAUTOJO PAVALDUMAS

6. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas tiesiogiai pavaldus Teisės ir personalo skyriaus vedėjui.
Dokumentų pateikimo būdas:El. būdu (per VATIS Atrankos modulį)
Kontaktinis telefonas: (8 5) 219 6813
Norite kandidatuoti? Spauskite "Siųsti CV".
Siųsti CV
Valstybės Tarnybos Departamentas http://www.vtd.lt
Untitled Document

Apie konkursus į valstybės tarnautojų pareigas

Asmenys, norėdami dalyvauti konkurse, konkursą organizuojančiai įstaigai per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą adresu www.testavimas.vtd.lt privalo pateikti:

  1. Prašymą leisti dalyvauti konkurse, kuriame nurodomas asmens kodas, sutikimas tvarkyti asmens duomenis, kurie naudojami identifikuoti asmenį Valstybės tarnybos valdymo informacinėje sistemoje ir statistikos tikslais, ir elektroninio pašto adresas;
  2. Valstybės tarnybos valdymo informacinėje sistemoje nurodytos formos gyvenimo aprašymą;
  3. Užpildytą nepriekaištingos reputacijos reikalavimų atitikties deklaraciją (Konkursų į valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarkos aprašo 3 priedas).

Dokumentai pildomi ir teikiami tik per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą!
Dokumentai teikiami 9 kalendorines dienas nuo skelbimo paskelbimo Valstybės tarnybos departamento svetainėje dienos (terminas skačiuojamas nuo kitos dienos).

Daugiau informacijos apie reikalavimus, konkursų organizavimą bei priėmimą į valstybės tarnybą yra čia >>.

 

Daugiau darbo skelbimų >>
Šio darbo skelbimo galiojimo laikas baigėsi 2019-06-17 Daugiau darbo skelbimų >
Rašykite mums kilus klausimams.
Būsime labai dėkingi, jei pranešite mums apie pastebėtas
tinklapyje klaidas ar pageidaujamas funkcijas.
Teiraujuosi dėl:
Jūsų vardas:
El.pašto adresas:
Telefonas(nebūtina):
Klausimai, pageidavimai:
Prašome palaukti...